Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Bérkalkulátor 2014 !

Bérkalkulátor

%

Ft,-

Ft,-

Számoljon velünk!

2013.04.02. 19:19 itt

Bérkalkulátor 2014

%  A bevallásban leírtak alapján

Ft,-

Ft,-

Az új adózási évben a nettó bér kalkulálási metódusa alapjaiban változik meg.

Kiszámoljuk Önnek a nettó jövedelmét a 16%-os adókulccsal és az SZJA rendszerét markánsan érintő változtatásokat figyelembe véve
A számítás közben figyelembe vesszük többek között:

  • Az adójóváírás megszűnését
  • Az egészségügyi járulék 6%-ról 7% ra való emelését
  • A szuperbruttó kivezetését 202.000 Ft bruttó fizetés alatt
  • Társadalombiztosítás járulékfizetési plafon emelését (járulék fizetési plafon változását)

Mitől függ a bérek alakulása :

Eltartottak száma: ebbe beleértve a 18 év feletti, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, akkreditált iskolai rendszerű felsőfokú szakképzésben vagy főiskolai/egyetemi képzésben első képesítését/oklevelét szerző diák is.

 Kedvezményezett eltartott gyermekek: a családi pótlékra-, rokkantsági járadékra jogosult / jogosító gyermekek; a magzat (a fogantatás 91. napjától).

Munkavállalót érintő kedvezmények: A munkahelyvédelmi akcióterv keretében a 25 év alatti és 55 év feletti munkavállalókra; a 25 és 54 év közötti szakképzetlen munkavállalókra; a tartósan állást kereső munkavállalóra; a gyes, gyed, gyet folyósítását követően visszatérő munkavállalókra; szabad vállalkozási zónákban foglalkoztatott új munkavállalókra; valamint a kutatóként foglalkoztatottakra az első 2 vagy 3 évben a munkáltató kedvezményeket vehet igénybe. Így csökkenthető a teljes munkáltatói költség.

Mennyit keresünk jövőre? A bérkalkulátor rendszer megmondja Önnek!

Januártól megszűnt a szuperbruttó, életbe lép az egységes 16 százalékos adózás. Azok, akiknek a  bruttó keresete havi 202.000 forint és 1 millió forint közé esik talán egy kicsit jól járhatnak, valamint némi kedvező változásra számíthatnak azok, akiknek bruttó jövedelme 660 ezer forint, e mellett pedig igénybe tudják venni a családi adókedvezményt három gyermekre vonatkozóan. Ezekben az esetekben hozzávetőlegesen húsz ezer forintos pluszra lehet számítani. Ebből tehát arra lehet következtetni, hogy még jobban jár jövőre az, akinek magasabb a keresete, mert az, hogy mennyit keresünk jövőre, elsősorban attól függ, mennyi most a bruttó bérünk. A bruttó 202 ezer forintos jövedelemhatárig ez után sem lesz kedvezőbb a helyzet, és a felsőbb rétegekben is változnak a számok, ugyan is azzal, hogy végleg kivezetésre kerül a félszuperbruttó is, az éves 2 millió 424 ezer forint felett keresőknél megszűnik az 1,27-szeres adóalap kiegészítés. Ezek mellett az adótörvény változásával egy időben eltörlik a járulékplafon, mely azt jelenti, hogy a nyugdíjjárulék esetében a havi bruttó 660 ezer forintot meghaladó keresetek esetén az ezt meghaladó rész után is le kell adózni a tíz százalék járulékot, valamint a magánnyugdíj pénztárba befizetendő tagdíjat.

Bérkompenzáció:
Bérkompenzációt vagy a munkahelyvédelmi akcióterv fenti kedvezményeit válassza a munkáltató?
Előbbit akkor választhatja, ha megfelel a bérkompenzáció feltételeinek; vagyis minden alkalmazottjánál végrehajtotta az elvárt béremelést, a vállalkozás alkalmazotti létszáma pedig nem csökken. Csak igen alacsony bérért foglalkoztatott 25 év alatti, 55 év feletti, vagy 25 és 54 év közötti szakképzetlen munkavállaló esetében érdemes a bérkompenzációt választania a munkaadónak.

Szólj hozzá!

Címkék: Bérkalkulátor-2014 Nettó-bérek-2014 Bruttó-bér-2014 Online-bérkalkuláció-2014

A bejegyzés trackback címe:

http://ber-kalkulator.blog.hu/api/trackback/id/tr995189475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.